Direktlänk till inlägg 26 februari 2014
När man är sjuk och har absolut noll ork i kroppen så vill man helst att maten hamnar på bordet av sig själv. Då tyvärr inte det är möjligt, är det tur att det finns goda, nyttiga maträtter som är hyfsat lättlagade, tex renskav och potatis.
För ca 2 portioner behövs:
0,5 - 1 lök
1 pkt fryst renskav
5 dl oatly imat (eller annat alt. att göra sås på)
Kantareller och haricots verts
Salt & peppar
Potatis (gärna ekologisk)
Jag stekte först lök på svag värme under några minuter. Hällde över den stekta löken i en skål innan jag började steka det fortfarande lätt frysta renskavet. Medan det stekte, delade jag på köttet och värme oatlys imat (havrebaserat) tillsammans med torkade kantareller i en kastrull. Sedan rörde jag ihop allting i stekpannan och hällde i Haricots verts (som jag tinat genom att snabbt skölja dem i hett, kokt vatten) och saltade och pepprade. Till detta kokade jag ekologisk potatis.
Ett mycket enkelt och gott middags tips!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | |||
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | |||
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | |||
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |||||
|