elledanielle

Alla inlägg under januari 2014

Av Danielle - 11 januari 2014 18:29

Det enda positiva med att snön har lagt sig på marken är att det är lite ljusare ute. För min del hade den gärna fått skippa att komma nu, det är ju vid jul man vill ha snö! Men på nåt vis tycker jag att det är lite mysigt... men bara lite :) Det blir ingen första snöbild för min del utan istället vill jag tipsa er om en enkel frukost/ett gott mellanmål!


För en portion behöver du:

1 dl hallon (frysta eller färska)

1 dl havregryn

1/2 - 1 dl kokt, hett vatten

Havregurt (mjölkfritt alternativ för yoghurt)

1/2 - 1 st banan


Om du använder frysta hallon kan du antingen blanda hallonen med havregrynen i en skål och hälla på det heta vattnet, alternativt så kan du blanda havregryn och vatten separat och sedan lägga i de frysta hallonen som då tinar. Om du använder färska hallon skulle jag rekommendera att blanda havregryn och vatten separat först.

Skär sedan ner banan och häll på havregurten.

Klart!

 

    

Av Danielle - 10 januari 2014 22:34

Haha alltså vad är detta! Tre dagar i rad har det bjudits på kanellängd i skolan... Vad har jag missat? Jag som trodde att vi var en hälsosam högskola - det är ju trots allt Gymnastik- och idrottshögskolan vi går på ;)

Phille med hela längden... Skulle inte ha förvånat mig om han skulle ha ätit upp hela själv ;)

Av Danielle - 10 januari 2014 09:28

Som många av er vet så har jag haft problem med min mobil ett bra tag nu! Jag hör vad ni säger men ofta hör ni inte mig utan bara ett brus vilket såklart är jobbigt. Efter att i princip ha besökt alla mobiloperatörer för att få ett nytt bra och passande abonemang bestämde jag mig för att fortsätta vara kund hos Telia - vilket jag ångrar nu! Jag beställde min mobil innan nyår och jag skulle få den levererad 2 januari, tillsammans med 2 par hörlurar och Spotify gratis i ett år. Jag fick mitt paket en vecka senare än sagt, innehållande en mobil och ETT par hörlurar. Och jag kan såklart inte börja använda telefonen eftersom att mitt simkort inte har kommit. Jag ringde Telia igår och fick då veta att mitt simkort kommer under nästa vecka samt att de andra hörlurarna kommer tidigast i slutet av januari... Så vill ni ha kontakt med mig så är det SMS eller FB som gäller!


Hälsningar en mindre nöjd Telia kund (ev kund till någon annan operatör snart!)         


     


Tips på bra mobiloperatör tas tacksamt emot!

Av Danielle - 9 januari 2014 22:05

Det känns som att det händer mycket i min kropp just nu. Jag är pigg men ändå inte. Jag känner mig på bra humör, är glad och känner mig lycklig. Har haft lite ont i magen men är inte uppsvullen. Däremot är jag oerhört trött och har ont i huvudet. Delvis beror nog min trötthet på att jag sovit lite mindre de senaste nätterna (pga stressigt skolarbete) men jag brukar klara av några timmar mindre sömn under några nätter rätt bra så jag är förvånad över att jag känner mig  sjukt trött!


Både igår och idag fick jag förresten en kanellängd uppstoppad framför näsan men jag tackade såklart nej och kände mig inte alls sugen på den där tjocka sockerklumpen ;) Win!

  

Inget Mästerkocksupplägg kanske men det är så sjukt gott!! Skulle kunna leva på kyckling, babyspenat, rödbetor (lätt kokta) och chevre med olivolja på. Ja, jag bestämde mig för att chevre får ingå i min kost (dock inte dagligen, men kanske 1-2 dgr/v) men den får absolut inte innehålla några spår av komjölk, då är det big no!


Av Danielle - 9 januari 2014 17:23

Idag presenterade jag min träningsplanering som jag skrivit och det gick väl bra. Jag säger väl eftersom att jag inte känner mig hundra procentigt nöjd med själva arbetet. Presentationen gick iaf bra och snacka om att spänningar släppte efter det! Jag åkte hem till en av mina bästa vänner för att påbörja nästa projekt och få lite motivation. Det gick sådär... efter att jag satt mig i soffan, kände jag hur kroppen liksom ville lägga sig ner istället och efter att jag dragit filten över mig så var det kört. Ögonlocken bara tyngre och tyngre. Sov i 40 min och nu känner jag mig som en yrvaken höna i detta dystra mörker. Tur att man har sina fina vänner som lyser upp vardagen!  

Av Danielle - 8 januari 2014 23:07

Varje tisdag har jag en grupp guldklimpar som jag lär att åka skridskor i Danicahallen på Östermalms IP. De är så sjukt söta så att man smäller av. En del av dem racear sjukt snabbt och trixar en massa medan andra ligger mer på isen än vad de står upp. Men jag blir så sjukt impad av deras envishet och vilja! Flera gånger har jag fått höra att de tycker att det är jobbigt men direkt efteråt skriker dem "men det är såååå kul!!" Det värmer verkligen att höra!

 

[Bild]

Av Danielle - 7 januari 2014 22:46

Såg visst att bilden på min knapriga sallad inte kom med i förra inlägget. Har haft problem med att blogga och framför allt med att ladda upp bilder från min mobil. Men här kommer iaf bilden! Visst ser det gott ut?

 

Av Danielle - 7 januari 2014 17:20

Jag gjorde en så himla god, knaprig och enkel sallad som jag vill tipsa er om!

För 2-4 portioner behöver du:
1 gurka (gärna ekologisk)
1 knippe rädisor
1 knippe sparris
1/2 - 1 Citron
Olivolja
Salt, peppar (och andra kryddor om man vill ha det)

Skär gurkan i strimlor med hjälp av en potatisskalare, skär rädisorna och sparrisen i mindre bitar. Blanda ihop allt i en skål och pressa saft från citronen, salta, peppra och häll på olivolja. Jag gillar när det är rätt mycket citronsaft och olivolja, så prova dig fram och se hur du gillar din knapriga sallad!

[Bild]

Presentation


Danielle, 28 år, Stockholm.
Är inne på mitt tredje och sista år på tränarprogrammet på GIH. Jag hjälper till som tränare inom skridskoteknik samt föreläser om kost och motivation, som är en oerhört viktig del av min vardag!

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Januari 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Elle's Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards