elledanielle

Alla inlägg under januari 2014

Av Danielle - 7 januari 2014 14:00

Gårdagen gick till att färdigställa min träningsplanering! Jag har aldrig gjort nåt liknande så det kändes riktigt kämpigt ett tag men efter en lång dag så skickade jag in det tre timmar innan deadline. Så himla skönt! Nu kan jag vara människa en dryg vecka innan nästa stora grej!

Av Danielle - 6 januari 2014 11:50

Det känns att det händer saker i kroppen kan jag lova! Igår kväll vid ca 9-tiden fick jag sockersug men det gick över ovanligt fort så det var skönt. Idag började dagen lite motigt. Jag hade riktigt svårt att ta mig upp ur sängen i morse och jag känner mig seg, har huvudvärk och känner mig smått illamående. Började dagen med ett stort glas med kokt vatten och pressad citron i. Det är gott, utrensande och minskar sockersuget!

Örtte är en av mina bästa vänner just nu!

Av Danielle - 5 januari 2014 19:35

Första dagen med min nya, striktare kost har faktiskt gått betydligt lättare än jag trodde att det skulle göra! Mycket tror jag har att göra med att jag har hållit vätskebalansen i skick under hela dagen och även druckit en del örtte. Till middag blev det lax (kryddad med salt och peppar) i ugn, sparris (stekta i kokosolja) och råris.

 

Jag föredrar egentligen inte det här råriset (som enbart ska koka 10 min) utan jag gillar t.ex Risentas råris mer, som har en längre koktid och ger mer tuggmotstånd. Men ibland får man ta det man har hemma när man inte kommer iväg för att handla!

Av Danielle - 5 januari 2014 12:57

För några år sedan höll jag en super strikt diet under 2 månaders tid. Jag uteslöt socker, gluten, mjölkprodukter, koffein, alkohol, citronsyra och vissa e-ämnen, samt tränade 2-4 ggr i veckan. De första 48 dygnen var jobbigast och jag kände verkligen hur kroppen gjorde sig av med massa gifter. Som tur var hade jag min kompis Sofia vid min sida, det var så skönt att vi kunde stötta varandra! Efter en vecka kände jag mig redan så mycket piggare och gladare! Jag sov 7-8 timmar / dygn och kände mig helt utvilad (vilket jag inte alltid gör nuförtiden), mitt humör var generellt bättre, jag hade mer energi och framför allt så kände jag mig lyckligare till livet. På kuppen gick jag dessutom ner 5 kg, kände mig mindre svullen och huden såg bättre ut. Jag gillar egentligen inte alls dieter och det värsta jag vet är att läsa om hur kvällstidningarna skriver om hur man kan gå ner si och så många kilo på två veckor! Det sorliga är att såå många människor går på detta. Jag skulle aldrig göra något liknande för att gå ner i vikt (och framför allt inte försöka mig på något som en kvällstidning skriver om), utan endast för att jag är ett riktigt mag-barn och vill slippa ha ont i magen.


Nu är det alltså dags för mig att köra en liknande diet igen för att jag är oerhört trött på att i princip efter varje måltid få ont i magen och aldrig kunna njuta fullt ut av allt det goda! Har en kompis som hakar på vilket känns väldigt kul och också lite skönt att vara två. Jag börjar med 2 månader och sen får jag se hur jag lägger upp det efter det. Jag vill efter dessa 2 månader lägga om min kost för att slippa ha ont i magen och för att hitta mer energi varje dag. Har som sagt aldrig mått så bra som under förra gången som jag höll denna strikta diet, det dummaste jag har gjort är att börja äta "vanligt" igen! Wish me luck!

 

 Min mamma är den absolut bästa coachen man kan ha för att bolla idéer om kost och hälsa med!

Av Danielle - 4 januari 2014 15:49

Jag har försökt fokusera på enbart studier idag men kropp och knopp är fortfarande på jullov. Ämnet som vi läser nu är i sig intressant - specialidrottens träningsplanering (alltså skridskor för min del) men min fokus är inte på det som det borde vara på. Jag ska göra en flerårsplan, årsplan, periodplan, veckoplanering samt en detaljplanering och presentera allt nästa vecka, så deadline är alltså snart! Just nu dras jag liksom långt ifrån min planering och hittar bara massa spännande läsning om kost och detox...

Av Danielle - 4 januari 2014 11:12

Igår kväll körde vi en riktig klassiker! Eller ja, jag skulle också kunna räkna det till årets första träningspass. Herre gu vad det känns i kroppen idag! Man står ju verkligen i de mest konstiga och jobbiga positionerna... Men det var det värt, det blev många skratt och jag vann 5 ggr av 5 möjliga som jag var med på!

Av Danielle - 3 januari 2014 14:05

Under tiden jag bodde i Barca kan jag inte direkt påstå att jag levde ett jätte hälsosamt liv - jag var ung och levde livet! Det var 3 av mina absolut bästa år! Mycket har hänt sedan dess och jag har framför allt blivit mycket hälsosammare (skulle kunna bli ännu bättre) och mer medveten om vad jag faktiskt stoppar i mig. Nyår var verkligen fantastiskt men inte förrän idag känner jag att jag börjar bli människa på riktigt igen. Mycket har jag mitt gröna favorit te att tacka!

Drakens gröna te är verkligen super! För att slippa en besk smak så tar jag alltid 2/3 kokt, hett vatten och 1/3 kallt vatten. Ett hett tips!

Av Danielle - 2 januari 2014 12:01

Nyår blev verkligen toppen! Firade in det nya året med underbara vänner, god mat och dryck. Till förrätt åt vi en skaldjurscockatil samt hummer och till huvudrätt blev det oxfile. Till efterrätt åt vi en champagnemousse. Vi lyxade till det och beställde för- och huvudrätt från Melanders och efterrätt från Gateau. Vid 12-slaget gick vi ner till vattnet vid Norr Mälarstrand och såg på fyrverkerierna och skålade in det nya året. Jag kunde inte ha önskat mig ett bättre avslut på 2013 och en bättre början på 2014. TACK!

 

 

Presentation


Danielle, 28 år, Stockholm.
Är inne på mitt tredje och sista år på tränarprogrammet på GIH. Jag hjälper till som tränare inom skridskoteknik samt föreläser om kost och motivation, som är en oerhört viktig del av min vardag!

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Januari 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Elle's Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards